Dieta femeilor insarcinate
     media: 5.00 din 1 vot

Dieta unei femei insarcinate trebuie sa fie bogata in nutrienti, sa aiba un continut mare de calorii, proteine, fier, calciu, acid folic si, pentru unele femei, vitamina D.
Cresterea in greutate trebuie sa se faca treptat: 1 – 2 kilograme in primul trimestru , apoi 1,5 – 2 kilograme in fiecare luna in ultimele doua trimestre. O femeie cu greutate medie ar trebui sa ia in greutate intre 10 si 14 kilograme in total.
Consumul excesiv de sare nu este recomandat deoarece poate duce la hipertensiune arteriala . Dieta unei femei insarcinate trebuie sa fie bogata in nutrienti, sa aiba un continut mare de calorii, proteine, fier, calciu, acid folic si, pentru unele femei, vitamina D.
Cresterea in greutate trebuie sa se faca treptat: 1 – 2 kilograme in primul trimestru, apoi 1,5 – 2 kilograme in fiecare luna in ultimele doua trimestre. O femeie cu greutate medie ar trebui sa ia in greutate intre 10 si 14 kilograme in total.
Consumul excesiv de sare nu este indicat, intrucat poate duce la hipertensiune arteriala .

Evitati pestele-spada, rechinul, macroul si majoritatea tipurilor de peste de apa dulce -intrucat contin cantitati mari de mercur, care poate duce la nasterea unui copil cu malformatii congenitale .
Evitati consumul excesiv de cafeina -limitati-va la o ceasca de cafea pe zi.


Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile

    Termeni si Conditii de Utilizare